Wildbergs förlag

Patrick Hassel-Zein

Till vardags arbetar Patrick Hassel-Zein som systemvetare och mjukvaruingenjör. På fritiden brinner han dock för språk, hantverk och matematisk konst. Han har designat mönster till stickade och virkade plagg och gett ut två böcker om krokning. Förutom detta har han med datorns hjälp skapat tavlor och animeringar av fraktala motiv. Han har tidigare skrivit och publicerat fyra science fiction-romaner om en exoplanet vid namn Minovar.

Så här skriver han själv om sitt skrivande:

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om fantasy och science fiction. Bland annat har jag formligen slukat allt som J R R Tolkien, Terry Pratchett och J K Rowling skrivit, och jag har sett alla TV-serier och filmer om Star Trek och Star Wars. Det som störde mig var dock att dessa böcker och filmer nästan aldrig tog upp temat romantik mellan män. Därför gjorde jag en dag slag i saken och började skriva den sorts böcker jag själv skulle vilja läsa; en blandning av science fiction, fantasy och romantik.

Min roman-serie ”Minovar” handlar om framtida civilisationer, om främmande planeter och varelser, om oväntade problemsituationer och om relationer – men innehåller väldigt sällan våld eller rymdstrider. Alla dessa romaner skildrar dessutom romantik mellan män. Min novellsamling utspelar sig däremot i nutid och i den verkliga världen, och handlar om situationer och bekymmer som de flesta kan relatera till. Och även i denna nya bok är huvudpersonerna genomgående män som trivs bäst i relationer med andra män.

De romaner jag skrivit är till större delen rena fantasier, men med en hel del inspiration ur min jordliga verklighet. I mina noveller har jag kunnat smyga in ännu fler av mina egna erfarenheter, även om berättelserna fortfarande till större delen är helt påhittade. Jag låter mina läsare gissa vad som kan vara sanning, och vad som är ren och skär dikt.

Genom att skriva mina böcker har jag fått mycket bättre grepp på det svenska språket, och har kommit till nyttiga insikter om mig själv. Det är verkligen något jag kan rekommendera!”

Beställ böcker