Wildbergs förlag

Tranor och körsbärsträd

Av Stefan Reitersjö
Deckare med kvinnliga hjältar
248 sidor • Svenska • 2021

Tranor och körsbärsträd är namnet på en nyupptäckt målning av Carl Larsson. Målningen bär dock på hemligheter som många är beredda att göra vad som helst för att antingen komma åt eller dölja.

Konstkonsulten Francis Lasker dras in i jakten på verkets hemligheter och får på vägen uppleva både kärlek och hat, nya och återfunna vänner, glädje och sorg samt musik och konst i ett sommarfräscht Stockholm och ett lika skönt somrigt Järvsviken.

Tranor och körsbärsträd är den första boken om Francis Lasker och hennes sambo, den världsberömda konsertpianisten Chameleon Hope.

Till den här boken finns det ett soundtrack i form av en spellista på Spotify som alla är välkomna att ta del av.

Skuggor av minnen

En novellsamling om att finna ljus i mörker
Av Patrick Hassel-Zein
Moderna och samtida skönlitteratur
237 sidor • Svenska • 2022

Det är inte solen som kastar skuggor, utan det som hamnar mellan solstrålarna och betraktarens ögon. Ibland behövs skuggor, mörker och kyla för att man ska kunna se varifrån ljuset kommer, och känna dess värme, eller för att man ska kunna se och förstå det som annars är osynligt.

Detta är en samling noveller på teman som kretsar kring våra sinnen och våra känslor. Ibland tar osäkerhet, vemod, förlust eller sorg överhanden i våra liv, men den som inte blundar för mörkret kan hitta en strimma hopp eller en hjälpande hand, även om den inte alltid syns. I berättelserna finns dessutom genomgående ett visst mått av överraskningar och oväntade vändningar. Nio noveller om olika personer i olika livssituationer knyts samman i den tionde.

Patrick Hassel-Zein har tidigare skrivit den homonormativa science fiction-serien ”Minovar”. I likhet med hans romaner är huvudpersonerna i denna nya bok genomgående män som trivs bäst i relationer med andra män.

Utöver novellerna bjuds det på en fristående saga ur en av författarens tidigare romaner.

Beställ böcker